80s-en-90s-music radio

SinglesRadio Matched by Music SinglesR...

De nadruk ligt op de jaren 80 bij deze z...

Radio Veronica staat bekend om haar hitl...

Op Optimaal wordt een mix gedraait van P...

Manpower Radio @ Work. Hét radiostation...

Alleen muziek uit de jaren 80. De lekker...

Hits uit de jaren 90! Met Radio 10 Gold ...

Radio 10 Gold 80s Hits: 24 uur per dag, ...

Puls Radio version 9.0 Non stop de dance...

PulsRadio version 8.0 - Non Stop vanuit...

From France only the best 80s & 90s musi...

Met een mix van 80s Pop, Rock, Disco, Al...

JimmyFM is radio zonder geklets met All ...

Hot Mix Radio is een online radiostation...

Hot Mix Radio is een online radiostation...

enterprise103 Hit-Webradio uit Zwolle m...

Hard Rockin 80s - The BEST 80s Rock & Me...

Radio 10 Gold 80s Hits: 24 uur per dag, ...

80s Radio - Almost more than you can han...

muziek uit de 80er en 90er jaren en de h...

Classics 21 - the Eighties is een Belgis...

Het jaren 90 themastation van 1FM. Belee...

.977 The 80s Channel met voornamelijk 80...



Hier vindt u een selectie van radiozenders in het genre 80´s & 90's muziek. Luister en geniet van onderandere de top 40 & top 100 hits op deze eighties en nineties radio stations.

 

De jaren negentig beginnen met het vervolg van de grunge, een reactie tegen de oppervlakkige "maskarade-pop" uit jaren '80. De stroming lokaliseert zich vooral in Seattle, rondom de band Nirvana en haar charismatische voorman Kurt Cobain. Deze band neemt stadsgenoten als Pearl Jam en Soundgarden mee in haar succes, en ook Janes Addiction en Faith No More worden bepalende groepen binnen deze stroming. Het genre betekent echter ook de doodsteek voor de FM-rock uit de jaren '80 (Europe, Def Leppard) en de demarcatie tussen verschillende stijlen binnen de popmuziek wordt almaar vager. Gedurende de jaren negentig verplaatst het centrum van de rock zich naar Groot-Brittannië door de opkomst van de britpop. Met deze 'Beatlesmuziek in een nieuw jasje' worden vooral Oasis en Blur bekend.

Tegelijkertijd is er ook een wijd scala aan hitparadepop. In het begin van de jaren negentig wordt onder meer het Nederlandse 2 Unlimited en Italiaanse Cappella hiermee bekend. Later weten ook onder meer boybands als Take That, Backstreet Boys en *NSYNC, de girlband The Spice Girls, en Britney Spears voor hypes te zorgen. Rond de eeuwwisseling is het vooral een moderne variant van Urban pop en hiphop die de hitparades domineert, aangevoerd door acts als Destiny's Child, R. Kelly, Dr. Dre en Eminem.

Op museaal gebied werden er over de hele wereld initiatieven ondernomen. Zo werd op 1 september 1995 de Rock 'n Roll Hall of Fame in Cleveland, Ohio (VS), geopend door Yoko Ono. In Nederland waren er de Stichting Popmuseum en de Rock 'n Art Hall of Fame ([1]) en in juli 2004 werd in Duitsland in Gronau het Rock 'n Popmuseum ([2]) van Udo Lindenberg geopend.

Aan het eind van de jaren negentig ontstaat er een stroming die geclassificeerd wordt als 'post-rock', als reactie op de hardrock-revival in het begin van de jaren 90.

REALTONES

MP3 DOWNLOAD